A tippek az autójavításról a következő cikkben találhatóak

A tippek az autójavításról a következő cikkben találhatóak

 

Szörnyű, amikor vezetsz, és az autód csak úgy dönt, hogy feladja magát. A közvetlen veszélyeken kívül még az is gondot okoz, hogy találjon egy szerelőt, aki megjavítja az autóját. Hogyan találhat minőségi szerelőt? A következő tippek segíthetnek, ha autójavításra szorul.

Amikor autóproblémákba ütközik, először az internethez kell fordulnia, hogy megtudja, mi lehet a probléma. Előfordulhat, hogy egy könnyen javítható problémáról van szó, amelyet egyedül is meg tud oldani. Ezzel több száz dollárnyi munkadíjat takaríthat meg, ha el kellene vinnie egy üzletbe.

Legyen nagyon óvatos, amikor megérinti az autó elektronikus alkatrészeit. Csak akkor érintse meg a vezetékeket, ha az egész rendszer ki van kapcsolva. Figyeljen az autó különböző alkatrészein található figyelmeztető címkékre; egyes alkatrészek megérintése még akkor is veszélyes lehet, ha az autó ki van kapcsolva.

Nézzen utána az interneten a környékbeli karosszériajavító műhelyek értékeléseinek. Ezek a vélemények tájékoztatják Önt a cég minőségéről, az ügyfélszolgálati elégedettségi arányokról stb. Ezt az információt aztán felhasználhatja ahhoz, hogy olyan üzlettel kerüljön kapcsolatba, amelyik kényelmesebbé teszi Önt.

Ha saját maga végzi a javításokat az autó alatt, és a levegőbe emeli azt, győződjön meg arról, hogy az Ön által használt emelőeszköz biztonságos. Soha ne emeljen olyan autót, amely nem vízszintes talajon vagy szilárd felületen áll. Mindig a megfelelő helyzetben lévő emelőállványokat használjon, és soha ne hagyatkozzon kizárólag az emelőre, hogy az autót a földtől felemelve tartsa.

Rendszeresen ellenőrizze a gumiabroncsok nyomását. Az alacsony nyomású gumiabroncsok nagyon veszélyes felelősséget jelentenek. Ellenőrizze a gumiabroncsok nyomását legalább havonta egyszer, vagy bármikor, amikor azt veszi észre, hogy valamelyik gumiabroncsban levegő fogyni látszik. Fektessen be új, minőségi gumiabroncsokba, ha gyakran kell beállítania a gumik nyomását.

Hasonlítson össze több mint 3 árajánlatot, hogy a legjobb ajánlatot kapja a javításra. A legtöbb műhely becsületes, de vannak olyanok is, amelyek nem. Keressen olyan autójavító műhelyt, amely az Ön járműmárkájának javítására szakosodott. Az ilyen típusú műhelyek adják a legtöbbet a pénzéért.

Ne hanyagolja el az ablaktörlő lapátokat. Ha az ablaktörlő lapátok nem teljesítenek megfelelően, lehet, hogy itt az ideje az újaknak. Az ablaktörlő lapátokat évente legalább egyszer ki kell cserélni.

A műanyag lökhárítón keletkezett horpadás vagy karcolás nagyon könnyen javítható. Kezdje a horpadásból kiálló részek levágásával, amíg a szélek simák nem lesznek. Ezután egy töltőanyaggal eltüntetheti a horpadást. Csiszolja át a területet, és fesse le, hogy elrejtse a javítást.
Nyomon kell követnie az összes javítást és tranzakciót a szervizzel vagy kereskedővel. Ha úgy dönt, hogy panaszt tesz, dokumentálnia kell a történteket. Ezeknek a dokumentumoknak a megőrzése abban is segít, hogy tájékoztassa a vevőket a járművön végzett javításokról, ha el akarja adni az autóját.

Tudja meg, milyen gyakran kell elvégeztetnie a járművén a tuningolást. Ezt az információt a használati útmutatóban kell megtalálnia. Valószínűleg hallotta már, hogy járművét fel kell hangolni, de ez valójában az Ön járművének márkájától és modelljétől függ.

 

Tartsa nyilván a jármű javítási és karbantartási számláit egy harmonikamappában az autójában. Ezeket vagy feloszthatja alapvető karbantartási és javítási munkálatokra, vagy egyszerűen csak időrendi sorrendben tarthatja őket. Nem számít, hogyan alakítja ki a fájlrendszert, mivel pontos nyilvántartása van az autóján végzett összes javítási és karbantartási munkáról. Ez a nyilvántartás segítséget nyújt az autószerelőnek, ha további javításokra van szükség, továbbá segít Önnek, ha a javítások garanciálisak, vagy ha elégedetlen valamelyik javítással. Ez különösen értékes, ha eljön az ideje, hogy eladja autóját.

Ismerje meg, hogy milyenek a járművében lévő folyadékok. Ennek ismerete segíthet meghatározni, hogy pontosan mi szivárog, ha egyáltalán szivárog valami. Ez a tudás segíthet a probléma diagnosztizálásában és a szerelőnek a jármű megfelelő javításához szükséges információk továbbításában. Ez még pénzt is megtakaríthat Önnek.

Mindig figyeljen a járműve által keltett hangokra. A zajok jelezhetik a problémát, ha tudja, mire kell figyelni. Mondja el szerelőjének, milyen hangot hall, és így talán gyorsabban ki tudja deríteni a problémát.

Az autója tetején lévő kisebb szivárgásokat könnyen kijavíthatja néhány ecsettel felhordható varrateladóval. Használjon szegélyragasztót, ha a tető különböző szakaszai közötti csatlakozásokat kell rögzítenie. Ha a tető egyes szakaszai leszakadtak, akkor a lyukak kitöltéséhez használjon speciális tömítőanyagot.

Ha egy benzinkúthoz húzódik, miközben a tartálykocsijaik még ott vannak, húzódjon ki, és jöjjön vissza egy másik napon. A kezdeti napon, amíg a tartálykocsik még töltik a benzinkút tartályait, a nyomás felkavarja a földalatti tartály alján lévő szennyeződéseket és törmeléket.

Nehéz lehet minőségi autójavító műhelyt találni. Ha jó információkkal rendelkezik, a választás sokkal könnyebb lehet. Ha felteszi a megfelelő kérdéseket, és tudja, hogy mire kell figyelnie, akkor előnybe kerül az autószervizben. Emlékezzen ezekre a tanácsokra, amikor később autós problémákkal küzd.

 

vákuumcsomagolás, vákuum permeabilitása, generálkivitelezés, tópark, homlokzat szigetelés, somogyi béla, harsánylejtő, sas utca

 

1. vákuumcsomagolás

2. vákuum permeabilitása

3. generálkivitelezés

4. tópark

5. homlokzat szigetelés

6. somogyi béla

7. harsánylejtő

8. sas utca

 

vákuumcsomagolás, vákuum permeabilitása, generálkivitelezés, tópark, homlokzat szigetelés, somogyi béla, harsánylejtő, sas utca