Néhány tipp, hogy autója jól működjön.

Néhány tipp, hogy autója jól működjön.

 

Volt már valaha autószerelőnél autójavítás miatt? Ha igen, akkor tudja, milyen bosszantó tud lenni. A hosszú várakozás és a magas árak mindent sokkal rosszabbá tesznek. Ezért jobb, ha maga végzi el az autójavítást. Nézze meg a következő cikket, és talál tippeket, amelyek segítségével elvégezheti az autójavítást az autóján.

Ismerkedjen meg autója műszerfalával. Műszerfalán öt különböző figyelmeztetést kell megjelenítenie, köztük a motorellenőrző lámpát, az olajnyomás figyelmeztetést, a generátor figyelmeztetést, a hőmérséklet figyelmeztetést és a fék figyelmeztetést. Tanulja meg felismerni ezeket a különböző lámpákat, hogy könnyen be tudja azonosítani, mire van szüksége.

Kommunikáljon a szerelőjével, amennyire csak lehetséges. Magyarázza el az autójával kapcsolatos problémákat, és ne habozzon kérdéseket feltenni a szerelőjének, ha nem teljesen érti a szükséges javításokat. Érdeklődjön az árakról, és ne hagyja, hogy a szerelője megjavítsa az autóját, amíg nem érti meg teljesen a díjakat.

Mielőtt javíttatná, nézze meg, hogy meg tudja-e diagnosztizálni a problémát. Időt és pénzt takaríthat meg, ha a problémát helyesen diagnosztizálja, és megbízható szerelőt is könnyebb lesz találni. Ahogy valószínűleg már hallotta, vannak olyan szerelők, akik szeretnek hazudni a problémákról, hogy még több pénzt keressenek.

Bár az Ön autójának márkájához tartozó márkakereskedő nyújthatja a legnagyobb szakértelmet, ha javítási szolgáltatásról van szó, nem biztos, hogy mindig ez a legköltséghatékonyabb választás. Sok független autójavító műhelyben olyan technikusok dolgoznak, akik korábban márkakereskedésekben dolgoztak, és gyári képzést kaptak. A minőségromlás nélkül is sokat spórolhat, ha egy független műhelyt választ a márkakereskedő helyett.

Mielőtt kifizetné a nagyobb autójavítási munkák számláját, tegyen egy tesztvezetést autójával. Meg akar győződni arról, hogy a javítás az Ön megelégedésére történt. Ha még nem fizetett, sokkal könnyebb megbeszélni az esetlegesen még fennálló, további javításra szoruló problémákat.

Tartsa az autójavító műhely névjegykártyáját mindig az autójában. Soha nem tudhatja, hogy mikor romolhat el valami a járművével. Ha mégis megtörténik, akkor szeretné, ha kedvenc autószervizének telefonszáma kéznél lenne. Egy másik lehetőség, hogy az összes elérhetőségüket beprogramozza a telefonjába.

A fékeket a munka után és a tesztvezetés előtt eressze ki a fékeket. Ezután pumpálja át a fékfolyadékot. Keresse meg a szivárgásokat, és győződjön meg arról, hogy a folyadék nem folyik ki. Ha az autója átmegy ezeken a teszteken, akkor olyan útra mehet vele, ahol minimális a forgalom. Menjen lassan, hogy meggyőződjön arról, hogy a javítás tart, mielőtt felgyorsítana.

D ne dőljön be az "ingyenes olajcsere" trükknek. Ez csak egy módja annak, hogy valaki meggyőzze Önt arról, hogy felesleges dolgokat kell elvégezni a járművén. Legtöbbször rossz minőségű olajat használnak, ami nem tesz jót az autójának. Maradjon a gyártó által ajánlott olajtípus használatánál.

Próbáljon meg olyan műhelyt találni, amelyik mindent megtett azért, hogy különböző ügynökségek által tanúsított minősítést szerezzen. Ezek a tanúsítványok azt mondják, hogy a járművek javításában magas színvonalú követelményeknek felelnek meg. Ne feledje azonban, hogy nem ez az egyetlen dolog, amit figyelembe kell vennie.

Nincs ok arra, hogy bárkinek többé autószerelőkkel kelljen foglalkoznia. Valami olyan egyszerű dolog, mint az autójavítás, rémálommá válik a szerelők miatt, és ennek véget kell vetni. Fogadja meg a megadott tippeket, és kezdje el saját járművének javítását. Sokkal jobb lesz benne, mint bármelyik szerelő, akit valaha is meglátogatott.