Fejlődj a legjobb képességeid szerint!

Fejlődj a legjobb képességeid szerint!

 

A személyes fejlődésről való tanulás az első számú módja annak, hogy garantáld, hogy a lehető legjobb módon fejlesztheted magad. Rengeteg értékes információ áll rendelkezésre a személyiségfejlesztésről. Használd ki az ebben a cikkben található tippeket, hogy elkezdj változtatni az életeden.

Végy be egy kis könnyű testmozgást a rutinodba. A könnyű testmozgás valóban javíthatja a hangulatodat. Tegyél egy rövid sétát, nyújts egy kicsit, iktass be valamilyen mozgást a napodba. A könnyű testmozgás energiával tölt fel, kicsit jobb kedvre derít, és még a bosszantó fájdalmakat is enyhítheti.

Amikor megpróbálod javítani az életed, írd le a céljaidat. A célok leírása konkretizálja azokat. Emellett ad valamit, amit minden nap vizualizálhatsz. A céljaid legyenek világosak, tömörek és tartalmazzanak időkeretet. Ha így teszel, a céljaidat inkább előbb, mint utóbb valóra válthatják.

Ha szorongástól vagy idegességtől szenvedsz, és meg akarod próbálni megnyugtatni magad, győződj meg róla, hogy elegendő fehérjéhez jutsz. A legtöbb fehérjét tartalmazó élelmiszer segíthet megnyugtatni az idegeket és megnyugtatni. Próbáld ki az olyan ételeket, mint a lazac, a fehér hal és a pulyka, mert ezek jó választások.

A megfelelő gondolkodásmód rendkívül motiváló, amíg kiszűröd a felesleges dolgokat. Sok probléma fog jelentkezni a mindennapjaidban. Szánj időt arra, hogy átszűrd a mindennapjaidat, és kategorizáld a problémákat és aggodalmakat, mint lényegesek vagy lényegtelenek. Ha a felesleges stressz minimalizálásával megszabadulsz az önbizalmadtól, az növeli az önbizalmadat és a lendületedet.

A személyes fejlődés szempontjából az apró dolgok is számítanak. Ha például a ruhatárad az elmúlt években mindig ugyanolyan volt, itt az ideje, hogy beszerezz néhány új, menőbb ruhát. Ez egy új frizurával együtt nagyban javíthatja az önképet, és teljes jellemátalakulást eredményezhet.

Ha a fejlődésed az egészséggel vagy a fitneszzel kapcsolatos, próbálj meg csatlakozni egy, a témához kapcsolódó támogató közösséghez. Ez segíthet új tippek elsajátításában, de abban is, hogy felelősségre vonható maradj. Ez lehet akár egy csoport, amely rendszeres időközönként találkozik, akár egy online fórum. A fórumok gyakran kényelmesebbek, mivel a szabadidődben tudsz frissíteni.

Határozd meg, hogy milyen attitűdökkel rendelkezel azzal kapcsolatban, hogy ki vagy. A rossz szokások rossz értékekből erednek, amelyek rossz hozzáállásból fakadnak. Ha azonosítani tudod a negatív attitűdjeidet, és azon dolgozol, hogy megváltoztasd őket, akkor javíthatsz azon, hogy milyen ember vagy. Ezzel a javulással személyes szinten is többet fogsz fejlődni.

Ha egy cél érdekében dolgozol, hogy jobbá tedd magad, csak képzeld el magad az út végén. Példának okáért, ha fogyni szeretnél, nem ismételgeted magadban állandóan, hogy kövér vagy. Valójában azt kell elképzelned és ismételgetned magadnak, hogy karcsú vagy. Ha pozitív gondolataid vannak, gyorsabban eljutsz a céljaidhoz, mintha lehangolnád magad.

Határozd meg a számodra létfontosságú dolgokat, és mindenképpen ezekre a dolgokra koncentrálj. Sokkal nagyobb belső békéd lesz, ha csak a számodra fontos dolgokra összpontosítasz.

A stressz nagy része, amit a testünkben érzünk, a testünkben pumpáló extra adrenalin. Az adrenalin extra áramlásának kiküszöbölésére nagyszerű módszer a testmozgás. Ha úgy érzed, hogy túlságosan stresszes vagy, menj el egy kellemes, csendes sétára, és mire hazaérsz, sokkal jobban fogod érezni magad.

Ne félj segítséget kérni. Még ha mindig te voltál is az a személy, aki egy adott feladatot el szokott látni, kérj meg mást, hogy intézze el helyetted, ha túlterheltnek érzed magad. Ez lehetőséget ad arra, hogy megtanulják, mi az, amit te csinálsz, és kapsz egy percet, hogy átrendeződj.

Mielőtt elkezdenéd az utadat a jobbítás felé, tényleg hátra kell lépned egy lépést, hogy felmérd, hajlandó vagy-e változtatni, vagy megteszed-e a szükséges változtatásokat ahhoz, hogy fejlettebb emberré válj. Ha hajlandó vagy változtatni, a folyamat könnyebb lesz, és sikeresen megvalósíthatod a céljaidat.

A tapasztalat a tanító, a belátás azonban a jutalom. Tanulnod kell a hibákból, a kudarcokból és még a sikerekből is, hogy jobban megértsd, hogyan lehetsz sikeres a jövőben. A tapasztalatoknak ez az alapja nemcsak tanít, hanem hamarosan a múltbeli sikerek alapján az eredmények belátásához vezet. A múlt ismerete alapján eredményt várni sokkal jobb, mint reménykedni.

Egy nagyszerű tipp a személyes fejlődéshez, ha részt veszel egy szemináriumon. Számos szeminárium kínál egyedi stratégiákat a személyes fejlődéshez. Néhányan még speciális programokat is kínálnak, ahol együtt dolgoznak veled, hogy segítsenek elérni a céljaidat. A szemináriumok látogatása nagyszerű forrás lehet.

Egy nagyszerű tipp, ami segíthet a személyes fejlődési céljaid elérésében, hogy legyél következetes. Ha valamit el akarsz fogadni az életmódodba, akkor következetesnek kell lenned. Ha csak itt-ott csinálsz dolgokat, akkor nem valószínű, hogy teljesen el fogod sajátítani őket.

Legyen valaki, akiről tudod, hogy megbízhatsz benne, a bizalmasod. Ahogy végigmész a személyes fejlődésed útján, szükséged lesz valakire, akiről le tudod pattintani a gondolataidat és érzéseidet. Jó, ha van egy olyan személy, akiről tudod, hogy őszinte lesz veled, és megmondja a frankót.

Ha szörnyű hangulatban vagy, esetleg dühös vagy, szánj egy kis időt a testmozgásra. Az egyik leghatékonyabb módja a harag leküzdésének, ha beszerez egy nehéz zsákot, és ha stresszhelyzetben rácsapsz. Ez endorfint szabadít fel, amitől sokkal jobban fogod érezni magad az életben.

Önmagad fejlesztése a tudás megszerzésével érhető el. Valamit tudni azonban nem elég. Ezt a tudást tettekre is kell váltanod. Talán végtelen sok módja van annak, hogy az ember személyiségként fejlődjön. Ha ezeket a tippeket alkalmazod, elkezded majd nagyobb biztonságban érezni magad.